lördag 28 maj 2011

Inför marknaden


Fick hem dubbel och enkel ringar med kors. Fräcka! Tänkte ha med dem till marknaden i Broby som går av stapeln nästa lördag. Har då tillbringat mesta lördagen med att fixa lite smycken att ha med. Inte för mycket, vis av erfarenheten jag fick efter förra vårens marknad. Då hade jag spenderat timmar och dagar med att tillverka änglar i alla dess färger... hur många såldes??? Om jag säger så här så har jag fortfarande kvar ett lager av dem, även om jag börjar se botten av asken :-) Iallafall så kämpar jag och Helen vidare med Broby marknad. Är det fint väder så är det riktigt trevligt. Har ni vägarna förbi finns vi vid bord 3206 :-)



Det svarta läderarmbandet måste jag ha med och här en variant med fräscht turkos läder.


Olika modeller av örhängen


Sist men inte minst ett armband i gråa toner och en maffig boll som hänge.

Nu har jag laddat ostbrickan och tänker slå mig ner i soffan, för en gångs skull.

Trevlig helg!




söndag 15 maj 2011

Vem gillar inte rosa?

Nya blommor till balkongen och lite nya armband till sommarens marknad.


Vem gillar inte rosa? Ja, ni som inte gillar rosa såklart, men annars gillar väl alla rosa???


Och lila på en sommarfärgad armled. :-) så snyggt.

Annars snöar jag oftast in på läder när jag sitter och pillar vid pärlbordet. Här gjorde jag en variant på det populära svarta läderarmbandet med silverfärgade detaljer. Nu i vitt läder, många små "silver" kulor och ett maffigt tukoshjärta. 

Till mig själv: det enklaste, enkla
många varv med brunt läderband och en dzipärla. 

För övrigt kan jag berätta att den lilla pärlkursen jag hade föll väl ut. Jag började med att visa grunderna i pärltillverkning, verktyg och metoder. Sedan fick tjejerna göra var sitt läderarmband med silverfärgade detaljer, pärlarmband, trasselhjärta med kedja och en ängel som avslutning. Det var mycket trevlig! Tack Anna!

Allt gott Petra :-)

söndag 8 maj 2011

Ännu en härlig söndag

Ännu en härlig söndag. Jag har jobbat undan i orderkön, blev till och med tid över att städa på pärlbordet...ni som sett det förstår vad jag menar när jag säger att det behövdes. Lite organisation, får se hur länge det håller :-)
Ovan syns Angelicas armband o ring, svart gummi och silverfärgade detaljer. Tufft till en tuff dam :-)

Och här är en variant på rosenkvartsarmbandet. Kunden ville att färgerna skulle gå i lila. Det blev ametist och en stor krakelerad bergskristall.
Nu är det dax att förbereda veckans kurs i smyckestillverkning. Det ska bli superkul. Jag har fått fler förfrågningar på kurser så jag hoppas att det ska gå bra. Men jag är ju pedagog så... :-)

Snart hoppas jag kunna visa lite nya smycken, alla ideer ligger i huvudet men tiden, tiden...fler timmar på dygnet efterfrågas...

Allt gott i sommarvärmen
Petra